Emiel den Hollander, de tweelingbroer van zangeres S10 (Stien den Hollander), is overleden aan de gevolgen van een verdachte val van een Amsterdams appartementsgebouw. De 24-jarige man lag negen weken in coma voordat hij overleed.
De tragische gebeurtenis vond plaats op 16 april, toen Emiel den Hollander van een gebouw in Amsterdam viel en zwaargewond werd aangetroffen op een garagedak. Hij raakte in kritieke toestand en kwam nooit meer bij bewustzijn uit zijn coma.
Zijn moeder Desiree den Hollander bevestigde het overlijden aan De Telegraaf. Zij uit haar overtuiging dat haar zoon het slachtoffer werd van criminele activiteiten: “Wat ik al jaren vreesde, is uitgekomen. De onderwereld is hem fataal geworden. Emiel is vermoord.” De familie stelt dat Emiel betrokken raakte bij verkeerde kringen en criminele contacten.
Familie vraagt om privacy
De moeder en zus vragen nu om rust tijdens deze moeilijke periode. “We zijn intens verdrietig. We hebben negen slopende weken aan zijn bed gezeten, dag en nacht. Nu is het tijd om hem te laten gaan. We vragen iedereen onze privacy te respecteren.”
Impact op S10’s carrière
Het incident had grote gevolgen voor S10’s professionele leven. Na de val annuleerde zij al haar geplande optredens. Tijdens haar eerste concert na het voorval sprak zij openhartig over de situatie: “Er is tegelijkertijd ook iets heel ergs verdrietigs in mijn leven aan de hand. Ik ben een tweeling en mijn andere helft ligt in het ziekenhuis. En dat is heel heftig.” Ook vorige week moest zij opnieuw concerten afzeggen vanwege ‘privéomstandigheden’.
Ernstige verwondingen
Emiel liep door de val van de vierde verdieping ernstige verwondingen op, waaronder hersenletsel, breuken in nek en heup, gebroken ribben en schouderbladen, plus een geperforeerde long. Ondanks de sombere vooruitzichten hielden artsen de behandeling vol, terwijl de familie bleef hopen op herstel.
Lopend onderzoek
Een 23-jarige verdachte werd gearresteerd in verband met de zaak en zit nog altijd vast op verdenking van poging tot doodslag. De precieze toedracht en mogelijke motieven worden nog onderzocht door de Nederlandse autoriteiten, die vooralsnog geen verdere details vrijgeven.